Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Vilextur Travel
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Revelion in Atena
259 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Ziua 1.BUCURESTI – SALONIC
      Ora 19.00 -  Intalnirea cu ghidul in parcarea de la Ateneu (in fata rest. Cina),deplasare pe ruta  Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Promahonas-Seres-Salonic.  
Ziua 2  SALONIC – PARALIA KATERINI
       In cursul diminetii vom ajunge la Salonic (capitala Macedoniei -  al doilea oras ca importanta al Greciei) pentru un scurt tur de oras unde vom vizita Biserica Sf Dumitru,  apoi plecam pe bulevardele Egnatia si Expozitiei pentru a admira zidurile cetatii, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Biserica Sf Sofia, portul si faleza pana la Turnul Alb (simbolul orasului).
Deplasarea catre Paralia Katerini si cazare la hotel  3***.
Seara va propunem  o plimbare prin Katerini  pentru a ne delecta  cu varietatea prajiturilor din vestitele cofetarii ale orasului si vom incheia cu un tur pietonal prin Katerini.  
Ziua 3. METEORA – SF. PARASCHIVA - ATENA
      Dupa micul dejun, ne imbarcam in autocar pentru deplasare pe traseul Larisa – Lamia – Trikala – Kalambaka - Atena, pentru a vizita lumea fascinantelor manastiri de la Meteora, “suspendate intre Pamant si Cer”. In cursul serii ajungem in capitala Greciei unde ne lasam fascinati de frumusetea orasului intr-un tur panoramic cu autocarul, admirand : Complexul Acropole, Dealulul Likavetus, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia.  Cazare la hotel Dorian Inn   www.dorianinnhotel.com
Ziua 4.  ATHENA – PORTUL PIREU – COASTA LUI APOLO - CAP SOUNION
       Mic dejun. Program liber, sugestii: vizita la Complexul Acropole, Parcul Central, urcare cu telefericul pe Muntele Likavetus, Muzeul National de Arheologie, cumparaturi in vestitul cartier Plaka;  sau optional excursie in Portul Pireu – Cap Sounion : cel mai sudic punct al peninsulei Atica. Plecand de la hotel cu autocarul strabatem portul Pireu si zona de litoral a Atenei cunoscuta sub numele de “ Coasta lui Apollo” de-a lungul careiasunt insirate statiunile Glyfada, Varkiza, Vouliagmeni. Atractia maxima de la Cap Sounion este fara indoiala Templul lui Poseidon la ora apusului atunci cand marmura straveche a coloanelor de la malul marii este poleita de razele soarelui.
Seara participam la CINA DE REVELION...
LA MULTI ANI !!! .  
Ca alternative, este bine de stiut ca in piata Syntagma, Municipalitatea din Athena asigura Revelion in aer liber cu muzica, spectacole si artificii.
Ziua 5.  ATHENA – CORINT - PELOPONEZ – MICENE- NAFPLIO – EPIDAURUS
     Mic dejun. Program liber, sugestii: vizita la Complexul Acropole, Parcul Central, urcare cu telefericul pe Muntele Likavetus, Muzeul National de Arheologie, cumparaturi in vestitul cartier Plaka;  sau optional excursie in Peloponez si vizita la: Canalul Corint (lung de 6 km, leaga Mareea  Egee de MAreea Ionica), Micene ( cea mai veche civilizatie greaca, Colonia antica, Mormantui lui Agamemnon), Naflio ( oras port, de un pitoresc deosebit, cu stradute medievale) si Epidauros – teatru antic ( in aer liber) cu o acustica deosebita.
Ziua 6.  ATHENA – TERMOPILE – VALEA TEMPI – PARALIA
     Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi. Plecare spre Paralia cu o scurta oprire la Termopile pentru a admira monumental lui Leonida, conducatorul celor 300 de spartani ce au rezistat eroic armatei persane dar au sfarsit masacrati din ordinal lui Xerxes. Pe traseu mai avem o ultima oprire importanta in Valea Tempi, la Biserica si izvorul tamaduitor al Sfintei Paraschiva.
Ziua 7.  PARALIA – MANASTIREA RILA - BUCURESTI
Mic dejun.  Ne  indreptam  catre  tara  tranzitand  Bulgaria,  cu  o  scurta  oprire  la  manastirea  Rila  .  Sosire  in  Bucuresti  dupa  ora  24  in  functie  de  trafic  si  formalitatile  vamale.
PRETUL INCLUDE:
• transport cu autocar clasificat minim 2**
•  5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Paralia Katerini si Atena
• tur de oras Salonic si Atena
Excursii la: Kalambaka – Meteora; Katerini si Manastirea Rila.
Din Gura in Gura